Shopify Editions: Zomer 2024

Shopify Editions: Zomer 2024

Gepubliceerd op

Gepubliceerd op

2 juli 2024

2 juli 2024

Shopify

E-commerce

Updates

e-commerce updates
e-commerce updates
e-commerce updates
e-commerce updates
e-commerce updates

De nieuwste update van Shopify Editions Zomer 2024 brengt weer een hoop gave veranderingen en verbeteringen met zich mee. Eerder dit jaar hebben we de wintereditie besproken en nu zijn er voor de zomer weer tal van nieuwe functies uitgerold die jouw webshop nog succesvoller kunnen maken. Deze updates helpen je om de klantervaring te verbeteren, je marketingstrategieën te verfijnen en je bedrijf te laten groeien. De gehele lijst met updates is te lezen op de website van Shopify, maar voor het gemak hebben wij de 5 punten uitgelicht waarvan wij denken dat jij het meest geholpen bent ;-)

Markets

De markets-functie is volledig vernieuwd en is nu het centrale punt voor al je uitbreidingsactiviteiten. Wil je internationaal gaan? Beginnen met B2B verkoop? Of een fysieke winkel? Alles is nu mogelijk vanuit één plek in de Shopify Admin. Voorheen moest je deze zaken allemaal apart regelen, wat nogal omslachtig was. Met de nieuwe markets-functie heb je nu een duidelijk overzicht van al je uitbreidingen, waardoor je betere beslissingen kunt nemen voor je groeiende bedrijf. 

Wil je bijvoorbeeld uitbreiden naar Amerika? Maak dan eenvoudig een nieuwe markt aan en voeg Amerika als regio toe. Pas je catalogus aan voor de Amerikaanse markt, zorg dat de producten, prijzen en beschikbaarheid aansluiten bij je klanten in Amerika en pas je store-thema aan om perfect bij je Amerikaanse publiek te passen. 

Ook voor fysieke winkels biedt markets nu de mogelijkheid om specifieke catalogi te beheren voor prijsstelling en publicatie. Dit betekent dat je bijvoorbeeld je prijzen kunt verlagen voor alle outlet stores of alleen je bestsellers op voorraad kunt houden in de andere fysieke store. Voor Shopify Plus merchants die B2B verkopen, wordt het nu makkelijker om uit te breiden naar nieuwe regio’s en je store-thema’s aan te passen voor elke B2B-markt. 

Gesplitste verzendopties

Met de nieuwe gesplitste verzendopties bied je je klanten meer duidelijkheid en keuze bij het afrekenen. Laat zien wanneer een bestelling in meerdere zending wordt opgesplitst, zodat klanten kunnen kiezen voor de laagste verzendprijs, de snelste levering of een aangepaste verzendoptie. Dit zorgt voor een veel betere winkelervaring, omdat klanten nu zelf kunnen bepalen hoe en wanneer ze hun producten ontvangen. 

Shopify Magic

Hier hebben we in de Winter editie blog al even over gesproken, en zelf een losse blog over geschreven, maar Shopify Magic, inclusief Sidekick AI-assistent, is nu actief op duizenden Shopify winkels! Deze tool maakt AI-mediageneratie mogelijk op mobiele apparaten en in de beheeromgeving. Daarnaast kun je klantvragen nu beantwoorden met door AI voorgestelde antwoorden in Inbox. Dit maakt de klantenservice een stuk efficiënter en zorgt ervoor dat je sneller kunt reageren op de behoeften van je klant. 

Vernieuwde Analytics

Shopify heeft zijn analytics-technologie volledig herbouwd. Dit maakt de tool sneller, flexibeler en gebruiksvriendelijker. Je krijgt meer diepgaande inzichten in de prestaties van je winkel in real-time. Binnenkort kun je ShopifyQL gebruiken om je gegevens direct in een rapport op te vragen, waardoor je gedetailleerde en op maat gemaakte analyses kunt maken. Dit helpt je om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en je bedrijfsstrategie aan te passen op basis van actuele data. 

Beheerde Markten

Met de nieuwe Beheerde Markten functie kun je invoerrechten en belastingen opnemen in regionale prijzen. Dit voorkomt dat je verboden producten verkoopt en helpt je om betere verzendtarieven te krijgen. Daarnaast kun je bestaande bestellingen aanpassen voor een klantvriendelijke internationale ervaring. Dit maakt het makkelijker om wereldwijd te verkopen en te voldoen aan de eisen van verschillende markten, wat je bereik en omzet kan vergroten. 

Zit jouw volgende stap in de nieuwe zomer Shopify Editie? 

De nieuwste zomer update van Shopify biedt veel meer dan alleen een paar nieuwe functies. Het stelt je in staat om echt strategisch te werk te gaan en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. De Markets-functie geeft je de mogelijkheid om moeiteloos internationaal uit te breiden en je klanten een op maat gemaakte winkelervaring te bieden. Gesplitste verzending maakt het afrekenproces transparanter en klantvriendelijker, terwijl vernieuwde analytics je diepere inzichten geven in je bedrijfsvoering. 

Het is niet moeilijk om de waarde van deze updates te zien en te realiseren hoe ze kunnen bijdragen aan jouw succes. De Shopify Edition Zomer 2024 biedt je de tools om bij te blijven én om voorop te lopen. 

Benieuwd hoe je deze updates kunt inzetten voor jouw webshop? Wij staan klaar om je te helpen bij het implementeren van deze nieuwe functies en je bedrijf verder te laten groeien. We’re just a phone call away!

Share this article:

Share on X
Share on Facebook
Share on LinkedIn

Continue reading

Continue reading

Continue reading