Shopify Editions: Winter 2024

Shopify Editions: Winter 2024

Gepubliceerd op

Gepubliceerd op

15 februari 2024

15 februari 2024

Shopify

E-commerce

Updates

Shopify Editions Winter '24
Shopify Editions Winter '24
Shopify Editions Winter '24
Shopify Editions Winter '24
Shopify Editions Winter '24

Klaar om je Shopify game naar het volgende level te tillen? Met Shopify Editions Winter '24 rollen we een heleboel toffe features uit die jouw shop niet alleen gebruiksvriendelijker maken, maar ook zorgen dat je kassa vaker rinkelt. Van het oppoetsen van je productpagina’s tot het binnenhalen van de big bucks via B2B, zonder te vergeten hoe je de marketingmachine op volle toeren laat draaien. En hebben we het al over Shopify Magic gehad? Lees snel verder voor alle belangrijke updates.

Klaar om je Shopify game naar het volgende level te tillen? Met Shopify Editions Winter '24 rollen we een heleboel toffe features uit die jouw shop niet alleen gebruiksvriendelijker maken, maar ook zorgen dat je kassa vaker rinkelt. Van het oppoetsen van je productpagina’s tot het binnenhalen van de big bucks via B2B, zonder te vergeten hoe je de marketingmachine op volle toeren laat draaien. En hebben we het al over Shopify Magic gehad? Lees snel verder voor alle belangrijke updates.

Conversies

Shopify heeft met de Winter '24 editie een gigantische sprong vooruit gemaakt op het gebied van conversies, specifiek gericht op het krachtiger maken van complexe producten en hun attributen. Dit is de grootste update aan hun productmodel in meer dan tien jaar, en het belooft jouw webshop naar een hoger niveau te tillen.

Vereenvoudiging van complexe producten: 

Voor producten die in meerdere kleuren of stijlen komen, introduceert Shopify de Combined Listings app. Dit betekent dat je nu vanuit één enkele 'parent listing' al deze variaties kunt beheren, elk met hun eigen beschrijving, mediagalerij en URL. En let op, deze feature is exclusief voor Shopify Plus gebruikers!

Rijke productattributen: 

Met een geüpdatete taxonomie, die elk standaard productcategorie koppelt aan een rijke set van bijbehorende attributen, wordt het creëren, classificeren en organiseren van producten een fluitje van een cent. Dit maakt het ook gemakkelijker om automatisch varianten te genereren.

Krachtige API's: 

Shopify heeft nieuwe product-API's gelanceerd die ondersteuning bieden voor tot wel 2000 varianten per product. Dit is een gamechanger voor webshops met complexe catalogi. Deze API's zijn beschikbaar in een ontwikkelaar voorvertoning en voor geselecteerde bedrijven in 2024.

Bulkbewerking van varianten: 

Beheer al je varianten in één keer met de verbeterde varianten kaart. Nu kun je ook prijs- en beschikbaarheidsinformatie voor één of meerdere voorraadlocaties in-line bekijken en bewerken.

Colour swatches en mediabestanden:

Maak het je klanten gemakkelijker om jouw producten te vinden en te kopen door kleur- of patroon swatches direct op je productpagina toe te voegen. Bovendien kunnen afbeeldingen, video's en 3D-modellen nu allemaal worden benaderd vanuit een enkele bestandskiezer op de product- en variantenpagina's.

Direct bewerken in de online winkel editor: 

Voeg nieuwe meta-objecten toe of bewerk bestaande definities direct vanuit de online winkel editor, waardoor je webshop nog dynamischer en aanpasbaarder wordt.

Slimmere zoekfunctie: 

Met Semantic Search, een nieuwe AI-gestuurde zoekfunctie, begrijpt Shopify de intentie achter de zoekopdrachten van klanten beter. Klanten kunnen natuurlijker taalgebruik hanteren en krijgen rijkere, relevantere resultaten. Ook deze functie is exclusief voor Shopify Plus.

Zichtbare filters en bundels: 

Voeg visuele filters toe voor staaltjes op collectie- en zoekresultaten pagina's en vergroot je maximale bundelgrootte van 10 naar 30 producten, wat de gemiddelde bestelwaarde kan verhogen.

Verbeteringen in bestellingen en kortingen:

Ondersteuning voor kortingscodes, automatische kortingen en het combineren van kortingen in concept bestellingen, met metafields die nu overgaan naar voltooide bestellingen. Daarnaast zijn er nieuwe soorten kortingen om kopers te verleiden.

Uitbreiding van checkout: 

Met Checkout Extensibility kun je de hoogst converterende checkout op het internet nu nog verder aanpassen met 14 nieuwe API's en UI-componenten, beschikbaar op de bedankpagina en orderstatus pagina's.

Snellere checkout en webprestaties: 

Een nieuw, gestroomlijnd een-pagina-checkout-proces vermindert de voltooiingstijd van de koper met 4 seconden, terwijl infrastructuurverbeteringen de laadsnelheden van de checkout met tot 95% hebben versneld.

Kanalen

Met de Winter '24 editie heeft Shopify de manier waarop je met B2B-klanten werkt, grondig vernieuwd. Deze updates richten zich op het versterken van je verkoopkanalen en het uitbreiden van de mogelijkheden voor zakelijke klanten.

Nieuwe bevoegdheden voor verkoopmedewerkers: 

Shopify introduceert nieuwe personeels bevoegdheden waarmee je de toegang voor je verkoopmedewerkers kunt beperken. Zij kunnen nu alleen bestellingen plaatsen en klantinformatie bekijken voor hun eigen accounts. Dit zorgt voor een duidelijke scheiding van toegangsrechten tussen verkoopmanagers en -vertegenwoordigers, wat de interne organisatie en klant privacy ten goede komt. Deze functie is exclusief voor Shopify Plus.

Trade: Een thema geoptimaliseerd voor B2B: 

Shopify lanceert Trade, een nieuw thema speciaal ontworpen voor groothandelsbedrijven. Dit thema is klaar voor gebruik en stelt je klanten in staat om gemakkelijk bulkbestellingen te plaatsen met de nieuwe snelle bestel functies. Trade is volledig aanpasbaar aan je zakelijke behoeften, waardoor je een vliegende start kunt maken met je B2B-webshop.


Ga headless met B2B

Voor diegenen die een unieke klantervaring willen bouwen en hun voorkeur technologieën willen gebruiken, biedt Shopify nu headless B2B-storefronts. Dit stelt je in staat B2B-checkouts te activeren en gepersonaliseerde producten en prijzen te benaderen met de Storefront API, Customer Accounts API en ontwikkeltools. Deze mogelijkheid is exclusief voor Shopify Plus en beschikbaar in een ontwikkelaar voorvertoning.

Aangepaste kortingen voor B2B: 

Creëer kortingen specifiek voor je B2B-klanten met behulp van derden of aangepaste apps die worden aangedreven door Shopify Functions. Deze kortingen komen bovenop de specifieke groothandelsprijzen die je hebt toegewezen in Catalogi, waardoor je B2B-klanten nog meer waarde krijgen. Ook deze functie is exclusief voor Shopify Plus.

Meerdere valuta's en uitgestelde betalingen: 

Met Shopify Markets kun je nu bestellingen bewerken vanaf de order detailpagina om betalingen in meerdere valuta's en uitgestelde betalingen voor meervoudige valuta-orders aan te bieden. Vervolgens kun je de kopers gemakkelijk factureren, wat de betaling flexibiliteit voor internationale B2B-transacties vergroot.

Voorraad afstemming met de juiste markt: 

Met de nieuwe functionaliteit voor vervulbare voorraad kun je je voorraadlocatie afstemmen op de beoogde markt. Dit helpt overselling te voorkomen door producten die beschikbaar zijn voor aankoop te beperken tot die welke geconfigureerd zijn om te verzenden naar de verzendzone van de koper.

Marketing

De Winter ‘24 editie zet ook een grote stap vooruit in de wereld van marketing. Met verbeterde algoritmes, nieuwe benchmarks en tools voor het samenwerken met creators, zet Shopify krachtige nieuwe middelen in handen van marketeers. 

Dubbel zoveel retargeting:

Shopify heeft slimmere algoritmes geïntroduceerd die de prestaties op de belangrijkste advertentieplatforms maximaliseren. De meeste handelaars zien de grootte van hun retargeting publiek minstens verdubbelen met de verbeterde custom retargeting boost lijsten in V2.2. Deze krachtige feature is exclusief beschikbaar voor Shopify Plus. 

Nieuwe benchmarks voor prestatiemeting:

Vergelijk je advertentieprestaties met soortgelijke winkels of binnen jouw industrie met Shopify Audiences. Duik in de belangrijkste metrics en scheid seizoensgebonden trends van campagne prestaties met behulp van historische data. Dit biedt een ongekend niveau van inzicht en benchmarking. 

Intuïtieve filters voor het werven van creators: 

Ontdek gemakkelijker creators op sociale platforms met nieuwe locatie- en publieksfilters en zoekopties. Vind creators met in-netwerk tags of beoordeel snel aanvragers, opgeslagen profielen en openstaande uitnodigingen. 

Automatische commissie betaling: 

Bespaar tijd bij het betalen van creators door commissies te verwerken via Shopify Billing. Automatische betalingen monitoren, volgen en verwijderen verdiende commissies voor terugbetaalde bestellingen betrouwbaar. 

Nieuwe schattingen en Analytics: 

Ontvang real-time schattingen voor nieuwe klanten, verkopen en rendement op uitgaven, en begrijp en verbeter campagnes met uitgebreide analytics. 

De shop assistent wordt slimmer:

Met complementaire product-ideeën en suggesties helpt de AI-gestuurde shopping assistent shoppers het beste product voor hun behoeften te ontdekken. 

Schakel tussen meerdere winkels in inbox: 

Ontvang meldingen voor al je winkels en schakel snel tussen winkels met de winkelsector, zonder in- of uitloggen. 

Aangepaste e-mailtemplates: 

Codeer je eigen e-mails en importeer ze om aangepaste e-mailtemplates te creëren die je kunt gebruiken in automatiseringen en nieuwe campagnes. 

Importeren en exporteren van klant metafields:

Je kunt nu precies de klantinformatie die je nodig hebt importeren op Shopify en metafield-informatie exporteren voor analyses. 

E-mailgeschiedenis van klanten: 

Bied betere, meer geïnformeerde klantenondersteuning met een overzicht van alle transactionele e-mails die direct op hun profiel zijn verzonden, inclusief meldingen zoals verzendupdates en orderbevestigingen. 

Operations

Shopify introduceert een revolutionaire reeks AI-gestuurde tools onder de noemer 'Shopify Magic', die belooft de manier waarop je je online winkel beheert, te transformeren. We hebben voor je op een rijtje gezet wat het precies inhoudt

Transformeer je productfotografie met AI: 

Met Shopify Magic kun je professionele productfoto's creëren met behulp van AI-gestuurde beeld bewerkingsfuncties. Of je nu de achtergrond van bestaande afbeeldingen wilt genereren, matchen of verwijderen, met slechts een paar klikken of zoekwoorden is het geregeld. En het mooie is, je hebt hier geen ontwerpvaardigheden voor nodig. Deze tool is vanaf begin 2024 beschikbaar en belooft een gamechanger te zijn voor iedereen die zijn productweergave naar een hoger niveau wil tillen.

De beste sidekick voor je bedrijf: 

Stel je voor dat je altijd een Shopify-expert aan je zijde hebt. Sidekick zal fungeren als je persoonlijke, diep competente en ongelooflijk intelligente adviseur die je begeleidt met deskundig en op maat gemaakt advies. Dit betekent dat je sneller meer kunt bereiken, met de ondersteuning van een tool die ontworpen is om je op elk moment van de dag te helpen met de uitdagingen waar je voor staat.

Vertel je verhaal met door Shopify Magic gecreëerde content:

Maak nieuwe pagina's in je winkel sneller compleet met AI. Vraag Shopify Magic om een 'Over Ons' of FAQ-pagina voor je bedrijf te schrijven, om klanten te helpen vertrouwen op te bouwen in je merk. Dit aspect van Shopify Magic maakt het eenvoudiger dan ooit om boeiende en betrouwbare content te genereren die je merkverhaal vertelt en je connectie met klanten verdiept.


En zo komen we aan het einde van onze sneak peek in de wondere wereld van Shopify Editions Winter '24. Start-up of al jaren meedraaiend, deze updates gaan je helpen om jouw shop naar sterrenstatus te brengen. Vergeet saaie conversies en ingewikkelde operaties; met deze tools wordt elke dag een feestje. En met Shopify Magic aan je zijde, wie weet wat je allemaal kunt bereiken? Vond je al deze updates nou overweldigend en weet je niet waar je moet beginnen? Jouw Shopify agency staat klaar om je door elke stap te loodsen.

Share this article:

Share on X
Share on Facebook
Share on LinkedIn

Continue reading

Continue reading

Continue reading